Сервер, який працює незалежно від електромережі в офісі

Автономність та безперервність роботи сервера – важливі критерії при виборі. Кожна компанія хоче бути впевнена в тому, що інфраструктура функціонуватиме надійно та без збоїв. Один із аспектів, на який слід звернути увагу, – це здатність сервера працювати незалежно від електромережі. Перепади напруги чи повна відсутність електроенергії нічого не винні паралізувати діяльність компанії. Тому далі пропонуємо розглянути, як забезпечити стабільне функціонування серверів навіть за відсутності електроенергії.

Використовуйте джерела безперебійного живлення

  1. Перша та найочевидніша порада, яку можна дати – придбайте джерела безперебійного живлення. Вони забезпечать аварійну роботу сервера навіть за відсутності електрики. Зазвичай їх вистачає на кілька годин. У цьому відсутність зовнішнього джерела живлення позначиться стабільності функціонування. Важливо придбати техніку із достатнім рівнем потужності, яка співвідноситься із завданнями вашого бізнесу. Зважайте на час автономної роботи, щоб його виявилося достатньо. Зазвичай, це хоча б кілька годин. Ще один варіант вирішення проблеми – встановлення генераторів. Вони бувають дизельними чи газовими. Генератори допоможуть забезпечити харчування всього офісу чи критично важливих учасників. Наприклад, серверних. Генератор може забезпечити автономну роботу протягом кількох днів. Головне – регулярно перевіряти наявність палива.
  2. Дорожнім варіантом є встановлення сонячних панелей. Це екологічно чистий варіант, що потенційно окупиться у довгостроковій перспективі, але спочатку в нього слід вкласти чималу суму. Сонячна енергія може бути акумульована та використана для живлення серверів при відключенні основного джерела живлення. Цей варіант вимагає попереднього аналізу вартості установки та можливої економії.

Хмарні технології для стабільної роботи серверів

З розвитком технологій вирішити проблему відсутності електроенергії стало набагато простіше. Допоможуть хмарні послуги. Сервери розташовані в іншому місці, тому наявність харчування в офісі не вплине на їхнє функціонування. Хоча це не пряме рішення для роботи фізичного сервера без електромережі, міграція у хмару або використання гібридної моделі може забезпечити безперебійну роботу сервісів навіть за повної відсутності локальної інфраструктури. Наразі пропонується кілька моделей систем резервного харчування для бізнесу. Головними перевагами їх використання вважаються:
  1. Хороша гнучкість та масштабованість. Це дозволяє компаніям легко розширювати або скорочувати ресурси, що використовуються в залежності від актуальних потреб. Так вдасться оптимізувати витрати, підвищити продуктивність.
  2. Зниження витрат. Компанії можуть уникнути витрат на придбання та обслуговування дорогого обладнання, оскільки вся необхідна інфраструктура надається хмарним провайдером як сервіс. Бізнес платить лише фактично використані ресурси.
  3. Стабільне функціонування. Надійність хмарних серверів обумовлена їх розподілом у різних місцях. Це знижує ризик втрати даних, робить постійний доступ до файлів та інформації реальністю. При збоях хмарні платформи пропонують рішення для відновлення даних, гарантуючи мінімальний час простою та втрати інформації.
Провайдери інвестують великі суми у безпеку своїх мереж. Якісне та надійне шифрування, ідентифікація та доступ тільки після отримання підтвердження – це захист від зовнішніх загроз, несанкціонованого проникнення. Навіть усередині однієї команди співробітники матимуть різні можливості для перегляду інформації. Таким чином, вибирайте надійний спосіб зберігання даних і ви завжди матимете доступ до потрібної інформації.
Сервер, який працює незалежно від електромережі в офісі
SIDATA
Онлайн чат SIDATA
{{ welcomeText }}

    Залишіть заявку і ми з вами зв'яжемося