Сервер застарів і потрібна заміна?

Якою є оптимальна тривалість використання нового сервера? Навряд чи хтось зможе відповісти на це питання, включаючи сисадмінів. Складність у тому, що устаткування втрачає свою потужність поступово. Це з тим, що обсяг даних регулярно зростає, а обробка стає повільніше.

Часткове оновлення допомагає усунути деякі проблеми, але вважати це рішення гарантією успішного використання помилково. Оцінити стан системи та знайти вихід із ситуації допоможуть кілька рекомендацій фахівців.

Коли часткове оновлення принесе результат

Пошук економного та ефективного рішення – складне завдання. Відштовхуючись від потреб бізнесу, важко знайти потрібний момент і зробити повну заміну обладнання. Однак пам'ятайте, що в деяких випадках вкладення в ремонт не є доцільними.

Оцінити поточний стан та вирішити замінити сервер допоможе дослідження наступних характеристик та параметрів:

  • загальна вартість наявних серверів;
  • сума капітальних витрат дата-центру;
  • обсяг експлуатаційних витрат утримання;
  • вартість інфраструктури, фізичних пристроїв та обладнання;
  • операційні витрати

Старіння апаратного оснащення – проблема, яку слід розглянути насамперед. Витрати використання і утримання застарілих серверів перевищують вартість нового устаткування. Дізнатися це можна завдяки проведенню невеликих досліджень та простих підрахунків. Якщо бізнес досяг граничної точки, заміна – єдине правильне рішення.

Стабільна робота серверів та економія бюджету

Технології, доступні зараз на ринку, полегшують пошук рішення. Альтернативний варіант, який допоможе зменшити витрати – купівля хмарного сервера. Завдяки цьому компанії вдається:

  1. Враховувати потреби бізнесу. Гнучкість налаштувань та можливості масштабування дозволяють уникати складнощів. Так, рішення про розширення чи скорочення ресурсів підкріплюється реальними даними. Враховуючи актуальні потреби, вдається оптимізувати витрати та заощадити.
  2. Забезпечити стабільну роботу. Особливість хмарних серверів полягає в тому, що немає потреби в наявності додаткового обладнання. Інформація, збережена користувачами, легко відновити. Крім того, компаніям вдається забезпечити постійний доступ до необхідних даних.
  3. Поліпшити безпеку. Дані, зібрані компанією, мають бути захищені. У разі хмарних серверів це завдання лягає на плечі постачальника послуг. Так, перевірка протоколів безпеки, систем антифроду та інших засобів захисту продемонструє безпечне використання.

Робота компанії з мінімальними втратами можлива завдяки хмарним технологіям. Розробники створюють безпечне середовище з гнучкими налаштуваннями та можливістю оптимізації. В результаті новий сервер має покращені характеристики захисту, часу обробки даних і здатність до масштабування.

Послуги з використанням хмарних технологій мають інші переваги, серед яких:

  • безперебійна робота вузлів при відключенні енергії або виявленні спроб отримати доступ;
  • розташування серверів у різних місцях дозволяє зберігати копії даних для швидкого оновлення;
  • відсутність потреби у купівлі та обслуговуванні дорогого обладнання, оскільки ці завдання виконує постачальник.

Налаштування прав доступу, одночасна робота з пакетами даних та проста оптимізація – наступні причини зацікавитись ідеєю хмарних серверів. Скорочення витрат на утримання та постійне оновлення обладнання також слід взяти до уваги. З урахуванням усіх переваг використання хмарного серверу є ефективним рішенням для бізнесу.

Сервер застарів і потрібна заміна?
SIDATA
Онлайн чат SIDATA
{{ welcomeText }}

    Залишіть заявку і ми з вами зв'яжемося