Порівняння жорстких дисків SSD, HDD та NVME

У сфері ІТ, незважаючи на те, що у компаніях та фізичних осіб є сервери для зберігання інформації, часто виникає необхідність використання жорстких дисків.

SIDATA постійно відстежує, які новинки з'являються у сфері зберігання інформації, інформує своїх клієнтів та заздалегідь планує оновлення обладнання. Саме в це інвестується переважна частина бюджету, адже потрібно постійно тримати руку на пульсі та бути попереду своїх конкурентів.

Сьогодні все обладнання для зберігання інформації можна поділити на кілька типів, але ми розглянемо найважливіші, а саме жорсткі диски, які використовують для збереження таких даних, як:

  • фотографії;
  • аудіо- та відеозаписи;
  • музичні треки;
  • документи;
  • програми.
  • бази даних

На дисках також зберігаються коди операційної системи комп'ютера, програмні платформи та драйвери і т.д.

Типи жорстких дисків

Можна виділити три типи жорстких дисків – це HDD, SDD, NVME. Кожен із цих типів характеризується двома основними показниками. Йдеться про швидкісні властивості, зокрема про середню швидкість читання даних та середню швидкість запису. Для HDD ці показники становлять 150 та 100 Мб/с, для SDD – 550 та 550 Мб/с, а для NVME – 3000 та 2500 Мб/с відповідно.

Але зверніть увагу, що це середні значення і вони можуть дещо відрізнятися Залежно від виробника гаджета. Але вони досить важливі, особливо для підприємців та власників компаній, які при підписанні угоди з постачальником оренди серверів відразу розуміють, чи підійде запропонований варіант.

HDD є повільним диском старого покоління, що сьогодні практично не використовується. Винятки становлять виділені сервери, де зберігаються великі обсяги даних за дешевою ціною. SSD є сучасним твердотільний накопичувач, який використовується переважно для розміщення сайтів та додатків. Основна перевага цих дисків – відсутність рухомих і механічних частин, тому вони не схильні до пошкоджень, а отже дозволяють зберігати дані надійно та безпечно. NVMe диски мають енергонезалежну пам'ять, яка може зберігати дані користувача навіть при відключенні живлення. Вони працюють швидко, забезпечуючи ефективний обмін даними між системами зберігання та серверами.

Персонал SIDATA завжди може надати професійне консультування щодо оптимального варіанту зберігання інформації та запропонувати найпотужніше рішення.

Порівняння жорстких дисків SSD, HDD та NVME
SIDATA
Онлайн чат SIDATA
{{ welcomeText }}

    Залишіть заявку і ми з вами зв'яжемося