Особливості обліку ФОП 3 групи платників єдиного податку

Третя група платників єдиного податку (ЄП) є найбільшою за кількістю серед тих підприємців, які обирають спрощену систему оподаткування. Її можуть вибрати і юридичні шпалери, і ФОПі. Існує менше умов для перебування в цій групі, і дозволені граничні обсяги річного доходу значно вищі.

Ставки податку для платників ЄП групи 3, на відміну від 1 та 2 груп, не є фіксованими і становлять 3% доходу з додатковою сплатою ПДВ або 5% доходу за відсутності сплати ПДВ. Але який би налог ви не сплачували – без відповідних програм для адміністрування бухгалтерії та роботи з базами даних вам не обійтися. Інформаційний центр SIDATA пропонує оренду серверів під програми БАС. Ви можете орендувати місце для зберігання будь-яких обсягів даних щомісячно. Вартість послуги стартує від 350 гривень на місяць, також постійно діють акції та скидки до 9%. При підписанні договору враховуються всі вимоги клієнта щодо обладнання та строків оренди.

Облік доходів для платників ЄП групи 3

Для ФОП, що не сплачують ПДВ, передбачено ведення обліку в довільній формі шляхом щомісячного відображення отриманих доходів. А для платників ЄП групи 3, які є платниками ПДВ, передбачене обов'язкове щомісячне відображення не лише доходів, а й витрат. Цей облік можна вести в паперовому або електронному вигляді у програмі Excel або в іншому програмному забезпеченні на вибір платника. 

Юридичні особи цієї категорії можуть використовувати дані упрощеного бухгалтерського обліку щодо доходів та витрат. Звертаємо увагу, що юрособам – платникам ЄП групи 3 дозволено вести повноцінний, а не упрощень бухоблік, як і решті юросіб. 

Власне апаратне обладнання для ведення бухгалтерії ФОП або юридичної особи допоможе платникам ЄП групи 3 ефективніше виконувати поставлені завдання. Інформаційний центр SIDATA пропонує сервери, які підходять як для великих проектів та корпорацій, так і для невеликих об'ємів для малого бізнесу та навіть для одного користувача. Це обладнання буде працювати чітко та лагоджено. Такий варіант хостингу найбільш стабільний у роботі, тому є популярним у користувачів. 

Форма податкового розрахунку для платників ЄП 3 групи

Податкові агенти платників ЄП 3 групи (е-резиденти) зобов'язані подавати в рядки, встановлені ПКУ, податковий розрахунок сум надходжень на рахунки в банках та сум утриманого з них податку за відповідною формою. Такий розрахунок подається лише при зарахуванні коштів на рахунок електронного резидента. Обсяг надходжень на рахунок за ставкою 5% та обсяг надходжень за ставкою 15 % від суми зарахованих коштів відображаються окремо. Але зверніть увагу, що цей наказ набере чинності лише після опублікування. Наразі він ще не опублікований.

Заборонені види діяльності для платників ЄП групи 3

Якщо ви лише вибираєте собі вид господарювання, що підпадає під 3 групу платників ЄП, зверніть увагу на заборонені види діяльності. Це:

  • виробництво та продаж підакцизних товарів, за деякими виключеннями;
  • обмін іноземної валюти;
  • видобуток та реалізація корисних копалин;
  • діяльність з організації та проведення гастрольних заходів;
  • управління підприємствами;
  • послуги доставки, крім кур'єрської;
  • надання телекомунікаційних послуг.

Яку б діяльність ви не вибрали, вам доведеться працювати з програмами обліку та розрахунків і десь розміщувати масиві даних. У цьому допоможе компанія SIDATA, яка надає в оренду сервери, що розташовані в Європі. Перевірене, надійне обладнання та сховище даних може мати індивідуальні налаштування під вимоги клієнта. Також надаються послуги адміністрування серверів та облікових систем BAS.

Особливості обліку ФОП 3 групи платників єдиного податку
SIDATA
Онлайн чат SIDATA
{{ welcomeText }}

    Залишіть заявку і ми з вами зв'яжемося