Як вибрати виділений ігровий сервер з GPU?

З розвитком ігрової індустрії та збільшенням вимог до графіки та продуктивності, а також збільшення вартості комплектуючих, виділені сервери з GPU стають все більш популярними серед геймерів та розробників ігор. Ви можете спокійно орендувати "обчислювальні потужності" на час, не підігріваючи роздутий ринок дискретний відеокарт.

Однією з ключових переваг використання виділених серверів з GPU є можливість запуску високопродуктивних ігор і додатків на виділених серверах, що орендуються, де обробка відео відбувається на виділеному сервері, а вам як "клієнту" необхідно просто прийняти "готову картинку", але є ньюанси, про які ми поговоримо у цій статті.

Крім того, виділені сервери з GPU широко використовуються для стримінгу ігор, де гравці можуть стримувати ігри віддаленого сервера.

Які характеристики важливі при виборі виділеного ігрового сервера з GPU?

Правильний вибір виділеного сервера з виділеною відеопам'яттю дуже важливий фактор, так як будь-яка похибка або збій у сервері можуть призвести до зависання гри, що викличе багато незручностей, а то й зовсім відверне від цієї витівки, давайте розберемо які характеристики особливо важливі при виборі виділеного сервера ігор:

  1. Продуктивність. Дуже важливо вибрати сервер із достатньою кількістю процесорних ядер, оперативної пам'яті та потужним GPU. Це забезпечить плавну роботу гри навіть за великого навантаження. Звичайно, все залежить від ігор, але ми рекомендуємо брати сервер із процесором не менше 4 ядер.
  2. Низька затримка (пінг). Важливо вибрати сервер з мінімальною затримкою (латентністю або пінгом), щоб забезпечити чуйність і плавність гри. Пінг - це час, який потрібний для зв'язку з сервером та отримання відповіді від нього. Якщо пінг збільшується, гра може почати класти. Пінг залежить від технічних характеристик сервера та від відстані до дата-центру сервера. Близькість дата-центру сервера до вашого розташування дуже важлива.
  3. Мережева інфраструктура. Обов'язково, щоб з'єднання з сервером було не менше 1Gb, висока пропускна спроможність інтернету для сервера дозволить транспортувати потік відео в потрібній якості.
  4. Безпека. Захист від DDoS-атак та інших загроз забезпечує безпеку ігрового проекту та збереження даних користувачів.
  5. Технічна підтримка. Якісна підтримка користувачів може компенсувати недосвідченість та допомогти швидко вирішити будь-які технічні проблеми. Переконайтеся, що у вас є доступ до кількох способів зв'язку з техпідтримкою, таких як телефон, електронна пошта та чат. Чим більше доступних способів поводження, тим краще.

Де ще буде корисний виділений сервер із GPU?

Виділений сервер з GPU є потужним інструментом, який може бути корисним не тільки для організації ігрового процесу або стримінгу. Забезпечує високу продуктивність і фактично дозволяє ефективно вирішувати дуже велике коло завдань, що потребує обробки графіки і кілька областей, де виділений сервер з GPU може бути особливо корисний:

  1. Робота з нейромережами: За допомогою виділеного сервера з GPU можна проводити обчислення, розпізнавання та генерацію зображень, аналіз аудіо, мови, відео та інші завдання, пов'язані зі штучним інтелектом та машинним навчанням.
  2. 3D-моделювання та створення анімації: Для професійних дизайнерів та аніматорів виділений сервер з GPU забезпечить швидку обробку графіки та плавну роботу з тривимірними моделями. Ви зможете кратно збільшити швидкість обробки складних сцен та ефективність роботи команди в сотні разів за допомогою орендованого сервера та миттєвого масштабування GPU при рендерингу та створенні візуальних ефектів.
  3. Обробка великих масивів даних: Висока продуктивність виділеного сервера з GPU дозволяє ефективно обробляти великі обсяги даних, що є важливим для наукових досліджень та аналізу інформації.
  4. Майнінг: Виділені сервери з GPU можуть використовуватись для майнінгу криптовалют, але слід враховувати, що деякі провайдери можуть забороняти цю практику на своїх серверах.

Незалежно від того, чим ви займаєтеся – 3D-моделюванням, машинним навчанням, графічним дизайном, майнінгом чи іншими завданнями, для яких потрібна сучасна відеокарта, виділений сервер із GPU вирішить ваші завдання, головне правильно підійти до його вибору.

Які відмінності звичайного виділеного сервера від виділеного сервера з GPU?

КомплектуючіОренда звичайного виділеного сервера (Dedicated)Оренда виділеного сервера з GPU
Процесор (CPU)Зазвичай один або кілька процесорів обробки завдань сервера.Крім процесора, має один або кілька графічних процесорів (GPU) для обробки графіки та паралельних обчислень.
Графічний процесор (GPU)ВідсутнєМає один або кілька високопродуктивних графічних процесорів для обробки графіки на високому рівні деталізації та виконання складних обчислень.
ЗастосуванняВикористовується для зберігання даних, розміщення онлайн-проектів, eCommerceВикористовується в основному в додатках, що вимагають високої обробки графіки, або як ігрові сервери, наукові дослідження
Ціна (при оренді за 1 місяць)3600₴ місяць6300₴ місяць

Яка сьогодні ціна оренди виділених серверів із GPU?

Ми взяли для прикладу виділені сервери компанії SIDATA, вони використовують сервери на основі відеопроцесорів від NVidia.

Як вибрати виділений ігровий сервер з GPU?

Детальна таблиця тарифів виділених серверів від компанії SIDATA:

GPUПроцесорПам'ятьДискиПропускна здатністьЦіна
Nvidia GeForce GTX 1080Intel Core i74(8) x 3.4 GHz64 GB DDR42 х 512 Gb SSD1 Gbps
6300 8900₴ на місяць
Nvidia GeForce GTX 1080Intel Core i74(8) x 3.6 GHz64 GB DDR42 х 960 Gb SSD1 Gbps
10500₴ на місяць
Nvidia GeForce GTX 1080Intel Core i74(8) x 3.6 GHz64 GB DDR42 х 1.92 Tb SSD1 Gbps
12500₴ на місяць

Давайте подивимося, що нам запропонує Nvidia GeForce GTX 1080.

Детальний тест відеокарти Nvidia GeForce GTX 1080

NVIDIA GeForce GTX 1080 заснована на відеоядрі GP104 у своїй максимальній конфігурації. В результаті отримуємо 2560 ядер CUDA, 160 текстурних та 64 растрових блоки. Сполучена з 8 ГБ GDDR5X-пам'яті на ефективній частоті 10 ГГц, що забезпечує разом з 256-бітною шиною пропускну здатність 320 ГБ/с.

Давайте розглянемо кілька популярних онлайн-ігор. Налаштування "ultra" в World of Tanks забезпечують максимально плавний і приємний геймплей: середня швидкість досягає 190 FPS, а просідання не опускаються нижче за сотню кадрів в секунду.

Кількість FPS для гри World of Tanks на Nvidia GeForce GTX 1080

Як вибрати виділений ігровий сервер з GPU? 1

У Rainbow Six Siege на максимальних налаштуваннях та 100% масштабі рендеру ми отримуємо в середньому близько 160 FPS. Навіть при цьому рівень кадрів не опускається нижче 100 FPS, що забезпечує дуже плавний та реактивний ігровий процес.

Кількість FPS для гри Rainbow Six Siege на Nvidia GeForce GTX 1080

Як вибрати виділений ігровий сервер з GPU? 2

У RUST вибрали макс. налаштування графіки і не пошкодували. В результаті ми отримали в середньому 92 FPS та відмінну стабільність зображення. Грати зручно.

Кількість FPS для гри RUST на Nvidia GeForce GTX 1080

Як вибрати виділений ігровий сервер з GPU? 3

У War Thunder, при використанні пресета "Кіно", ми отримуємо в середньому до 200 FPS, без помітних затримок або лагів. Власники моніторів із високою частотою оновлення будуть приємно вражені.

Кількість FPS для гри War Thunder на Nvidia GeForce GTX 1080

Як вибрати виділений ігровий сервер з GPU? 4

У ARK Survival Evolved усі параметри були встановлені на максимум, а масштаб рендеру збільшено до 100%. У цьому режимі графіка дуже барвиста та плавна. Дуже рідко частота кадрів опускається нижче 45 FPS, а керування залишається легким та чуйним.

Кількість FPS для гри ARK Survival Evolved на Nvidia GeForce GTX 1080

Як вибрати виділений ігровий сервер з GPU? 5

Виділені сервери з GPU, що базуються на відеопроцесорах NVidia, таких як NVIDIA GeForce GTX 1080, надають високу продуктивність і чудово справляються з обробкою графіки на високому рівні деталізації та виконанням складних обчислень. Завдяки відеоядру GP104 та 8 ГБ пам'яті GDDR5X, такі виділені сервери дозволяють грати в ігри Full HD майже у всіх іграх, забезпечуючи понад 60 FPS у середньому. Вони також здатні впоратися з більш високими дозволами при простих налаштуваннях. Це робить виділені сервери з GPU від SIDATA відмінним вибором для ігрових проектів, наукових досліджень та інших програм, що вимагають високої обробки графіки та інших обчислень.

Як вибрати виділений ігровий сервер з GPU?
SIDATA
Онлайн чат SIDATA
{{ welcomeText }}

    Залишіть заявку і ми з вами зв'яжемося